начало » новини » Европейска седмица по безопасност и здраве...

Европейска седмица по безопасност и здраве при работа 19-23 октомври 2015 г.
22.10.2015


Тази година Европейска седмица по безопасност и здраве при работа поставя фокус върху стреса на работното място.


 


В Европа стресът е на второ място сред най-често срещаните здравословни проблеми на работното място и за него се счита, че наред с други психосоциални рискове той е причината за над половината (50—60 %) от всички загубени работни дни. Наличието на неблагоприятна работна среда може да окаже значително отрицателно въздействие върху здравето на работниците и служителите.


 


Насърчаването на управлението на стреса на работното място и психосоциалните рискове и предотвратяването по този начин на значителното им отрицателно въздействие върху работниците, служителите и работодателите е основната цел на тази кампания. Ефективното справяне с психосоциалните рискове създава работна среда, в която работниците запазват своето здраве, а културата на работното място е по-положителна и поради това икономическите резултати на бизнеса се подобряват.


 


Психосоциални рискове възникват на всяко работно място, но те могат успешно да се оценяват и управляват дори с ограничени ресурси. Тази кампания осигурява подкрепа и насоки за работниците и работодателите при управлението на стреса на работното място и психосоциалните рискове и насърчава използването на практически и лесни за употреба инструменти за улеснение в това отношение.


 


„Здравословни работни места — управлявай стреса“ е общоевропейска кампания, координирана от Европейска агенция за безопасност и здраве при работа (EU-OSHA). Кампаниите за здравословни работни места са най-големите по рода си в света и са важни двигатели за промяна и подобряване на безопасността и здравето на работното място.


 


Наличието на здрава работна сила е от съществено значение за водене на успешен бизнес.


 


По случай Европейската седмица по безопасност и здраве при работа 2015 г. екипът на СТМ „Вита Инженеринг” участва в активностите, организирани от Центъра за безопасност и здраве при работа. Повече за програмата и активностите, организирани от Центъра, можете да научите ТУК.


 


 

Сподели:


big_logo4big_logo6big_logo7big_logo3big_logo2big_logo6
дизайн и програмиране: УебДизайн