начало » Актуални теми

Световният ден на безопасност и здраве при работа за 2020 г. с призив за ответни мерки срещу пандемията от СOVID-19
24.04.2020

„Да спрем пандемията: безопасността и здравето при работа могат да спасят човешки живот“ е лозунгът на Световния ден на БЗР за 2020 г., който се организира ежегодно на 28 април от Международната организация на труда (МОТ). Повече от всякога от основно значение при честването на международния ден ще бъдат повишаването на осведомеността за прилагане на практики за безопасност при работа и важната роля на безопасността и здравето при работа (БЗР).

„Да спрем пандемията: безопасността и здравето при работа могат да спасят човешки живот“ е лозунгът на Световния ден на БЗР за 2020 г., който се организира ежегодно на 28 април от Международната организация на труда (МОТ). Повече от всякога от основно значение при честването на международния ден ще бъдат повишаването на осведомеността за прилагане на практики за безопасност при работа и важната роля на безопасността и здравето при работа (БЗР).

Трипартизмът е в основата на дейността на EU-OSHA, а европейският социален модел е в центъра на ефикасното управление на БЗР, целящо да защити работниците по време на настоящата криза и в дългосрочен план, включително възстановяване и готовност в бъдещето.

Световната пандемия от COVID-19 и съпътстващата я криза засегнаха всички, но работниците са на първа линия. Ето защо лозунгът на Международният възпоменателен ден за загиналите и пострадалите при трудови злополуки  за 2020 г. е „Да спрем пандемията на работното място“, като той също се отбелязва на 28 април в чест на лицата, които са починали, получили са увреждане, нараняване или са пострадали по време на работа.

От началото на пандемията EU-OSHA активно събира и съставя полезна информация за работните места.

Източник: Европейска организация за безопасност и здраве при работа

Сподели:


big_logo4big_logo6big_logo7big_logo3big_logo2big_logo6
дизайн и програмиране: УебДизайн