начало » новини » 28 април: Световен ден за безопасност и ...

28 април: Световен ден за безопасност и здраве при работа
25.04.2016

"Здравословни работни места за всички възрасти"

28-ми април е Световният ден за безопасност и здраве при работа. Всяка година Международната организация на труда (МОТ) организира кампания на различна тема. За 2016-2017 г. темата е "Здравословни работни места за всички възрасти". Кампанията е с акцент върху устойчивите работни места и остаряването в добро здраве от началото на трудовия живот. Ключово е и значението на превенцията на рисковете през цялата трудова кариера на всяко лице.
Днес психосоциалните рискове и стресът на работното място са признати за глобални проблеми, засягащи всички държави, професии и работещи. Стресът на работното място трябва да бъде овладян, за да се защити здравето и благосъстоянието на работещите, както и производителността и конкурентоспособността на предприятията в Европа и в цял свят.
Основана на проекта на Европейския парламент "По-безопасни и по-здравословни условия на труд на всяка възраст", осъществен от EU-OSHA, в кампанията се подчертават ползите от здравословните и безопасни условия на труд за работниците, дружествата и обществото като цяло.

С различните инициативи може да се запознаете.
https://osha.europa.eu/bg/about-eu-osha/press-room/worlds-largest-campaign-launched-promote-sustainable-work-and-healthy

http://www.bia-bg.com/event/view/21980/

http://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otbelyazaha-Svetovniya-den-za-bezopasnost-i-zdrave-pri-rabota-v-Severen-636371
Сподели:


big_logo4big_logo6big_logo7big_logo3big_logo2big_logo6
дизайн и програмиране: УебДизайн