начало » Актуални теми

28-ми април - Световен ден за безопасност и здраве при работа
28.04.2015

"Присъедини се в изграждането на култура на превенция по безопасност и здраве при работа"

Световният ден за безопасност и здраве при работа има за цел подпомагане превенцията на трудовите злополуки и професионалните заболявания в световен мащаб.


Всяка година Международната организация на труда (МОТ) организира кампания на различна тема, като за 2015 г. тя е: "Присъедини се в изграждането на култура на превенция по безопасност и здраве при работа".


Националната култура по безопасност и здраве при работа е такава култура, в която правото на безопасна и здравословна работна среда се зачита на всички нива, където правителствата, работодателите и работниците участват активно в осигуряването на безопасна и здравословна работна среда чрез система от определени права, отговорности и задължения и където най-висок приоритет е съобразен с принципа на превенция.


Тази година, Международната организация на труда (МОТ) предлага малко по-различен вид на кампанията за отбелязване на 28-ми април, като подобрявайки уеб страницата SafeDay и публикувайки в нея нова и лесно достъпна информация, МОТ ще предостави възможност за всички, проявяващи интерес, да формират свои собствени кампании.


За разлика от предходните години, този път международната организация няма да изготвя и доклад, но вместо това, посредством интерактивен уеб сайт, ще осигури възможност за споделяне на информация за дейностите, които ще бъдат организирани по повод отбелязването на Световния ден по БЗР.


28-ми април е и ден, в който Световното синдикално движение отбелязва Международния ден в памет на загиналите и ранени работници, с цел да почетат паметта на жертвите на трудови злополуки и професионални заболявания, като всяка година на тази дата по целия свят се организират различни мероприятия и кампании.

Сподели:


big_logo4big_logo6big_logo7big_logo3big_logo2big_logo6
дизайн и програмиране: УебДизайн