Новини

28 април: Световен ден за безопасност и здраве при работа

25.04.2016
Всяка година Международната организация на труда (МОТ) организира кампания на различна тема. За 2016- 2017 г. темата е "Здравословни работни места за всички възрасти".

28-ми април е Световният ден за безопасност и здраве при работа. Всяка година Международната организация на труда (МОТ) организира кампания на различна тема. За 2016-2017 г. темата е "Здравословни работни места за всички възрасти". Кампанията е с акцент върху устойчивите работни места и остаряването в добро здраве от началото на трудовия живот. Ключово е и значението на превенцията на рисковете през цялата трудова кариера на всяко лице.

Днес психосоциалните рискове и стресът на работното място са признати за глобални проблеми, засягащи всички държави, професии и работещи. Стресът на работното място трябва да бъде овладян, за да се защити здравето и благосъстоянието на работещите, както и производителността и конкурентоспособността на предприятията в Европа и в цял свят.

Основана на проекта на Европейския парламент "По-безопасни и по-здравословни условия на труд на всяка възраст", осъществен от EU-OSHA, в кампанията се подчертават ползите от здравословните и безопасни условия на труд за работниците, дружествата и обществото като цяло.
Всички новини

Имате въпрос? Ще се радваме да Ви отговорим!

Изпрати запитване

Служба по трудова медицина "Вита Инженеринг"

гр. София 1505
ул. "Драговица" №9 (Вита База 1)
Телефони:
+359 2 960 49 94
+359 888 500 245
Е-mail: [email protected]

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах