Новини

Световният ден на безопасност и здраве при работа за 2020 г. с призив за ответни мерки срещу пандемията от СOVID-19

24.04.2020
Да спрем пандемията: безопасността и здравето при работа могат да спасят човешки живот“ е лозунгът на Световния ден на БЗР за 2020 г., който се организира ежегодно на 28 април от Международната организация на труда (МОТ). Повече от всякога от основно значение при честването на международния ден ще бъдат повишаването на осведомеността за прилагане на практики за безопасност при работа и важната роля на безопасността и здравето при работа (БЗР).

„Да спрем пандемията: безопасността и здравето при работа могат да спасят човешки живот“ е лозунгът на Световния ден на БЗР за 2020 г., който се организира ежегодно на 28 април от Международната организация на труда (МОТ). Повече от всякога от основно значение при честването на международния ден ще бъдат повишаването на осведомеността за прилагане на практики за безопасност при работа и важната роля на безопасността и здравето при работа (БЗР).

Трипартизмът е в основата на дейността на EU-OSHA, а европейският социален модел е в центъра на ефикасното управление на БЗР, целящо да защити работниците по време на настоящата криза и в дългосрочен план, включително възстановяване и готовност в бъдещето.

Световната пандемия от COVID-19 и съпътстващата я криза засегнаха всички, но работниците са на първа линия. Ето защо лозунгът на Международният възпоменателен ден за загиналите и пострадалите при трудови злополуки  за 2020 г. е „Да спрем пандемията на работното място“, като той също се отбелязва на 28 април в чест на лицата, които са починали, получили са увреждане, нараняване или са пострадали по време на работа.

От началото на пандемията EU-OSHA активно събира и съставя полезна информация за работните места.

Източник: Европейска организация за безопасност и здраве при работа


 
Всички новини

Имате въпрос? Ще се радваме да Ви отговорим!

Изпрати запитване

Служба по трудова медицина "Вита Инженеринг"

гр. София 1505
ул. "Драговица" №9 (Вита База 1)
Телефони:
+359 2 960 49 94
+359 888 500 245
Е-mail: [email protected]

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на нашите услуги Вие приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах